Go Back

Linguine med tomat og blåmuslinger

En fantastisk ret til de dage hvor du har lyst til at flytte Italien hjem på terrassen eller i køkkenet.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Ret Hovedret
Køkken Italiensk

Ingredienser
  

  • 1 kg Blåmuslinger
  • 1 Gulerod
  • 1 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 400 g Linguine
  • 1 pk Hakkede tomater (af de gode)
  • 1 dl Hvidvin (evt erstat med vand m. bouillon)
  • 1 håndfuld Bredpladet Persille
  • Salt og Peber
  • Olivenolie

Sådan gør du
 

Pasta

  • Sæt en gryde med vand over til pasta. Kog efter anvisningen på pakken.

Sauce

  • Rens muslingerne under rindende vand. Bank dem mod en hård overflade. Smid dem ud der ikke lukker sig.
  • Hak gulerod og løg i rustikke stykker. Sæt en gryde mere over til at koge muslinger i. Hæld gulerod, løg og muslinger i vandet. Kog dem 5-7 minutter. Indtil de har åbnet sig. Dem der ikke har åbnet sig, eller hvor skallen er i stykker kasserers.
  • Tag en sauterpande frem. Varm olien op og svits hakket hvidløg heri.
  • Kom de hakkede tomater og hvidvinen i og lad det simre i 4-6 minutter. Kom persillen i og smag til med salt og peber.
  • TVend muslinger og linguine i saucen. Sørg for at det hele bliver rørt godt rundt.
  • Server i dybe tallerkener, pynt evt. med et par hele muslinger på toppen og lidt ekstra persille.
  • Server gerne et godt brød til.