Go Back

Boller med sukkertang

Sukkertang er let at anvende i madlavningen. Den er god både i salater, til fisk, i supper, eller ristet sammen med lidt nødder og kerner som en lille snacks. Her har vi valgt at bruge den tørrede knuste tang i hjemmebagte boller, så får de et lille vitaminboost.
Forb. tid 1 t
Tilb. tid 10 min
Ret brød
Køkken dansk

Ingredienser
  

  • 50 g Gær
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk Honning
  • 0,5 dl Olivenolie
  • 400 g Hvedemel
  • 1 håndfuld Sukkertang tørret og knust

Sådan gør du
 

Forberedelse

  • Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt salt og sukker. Derefter tilsætter du olie og knust tang. Til sidst kommer du hvedemelet i lidt efter lidt. Dejen skal være blød med ikke klistret.
  • Lad dejen hæve i ca 30 minutter. Den skal hæve til omkring dobbelt størrelse.
  • Tag dejen ud på et meldækket bord og form 12 fine boller, som du sætter på en bageplade dækket med bagepapir.
  • Dæk bollerne med viskestykket igen og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Herefter pensler du bollerne med pisket æg eller lidt vand.
  • TIP: du kan erstatte 50 g af hvedemelet med en grovere meltype.

Bagning

  • Sæt bollerne i en 200 gram forvarmet ovn og bag dem til de er flot lysebrune, det tager ca 10 minutter. Hvis det lyder hult når du banker i bunden af dem, er de færdige.