Boller med sukkertang
Sukkertang er let at anvende i madlavningen. Den er god både i salater, til fisk, i supper, eller ristet sammen med lidt nødder og kerner som en lille snacks. Her har vi valgt at bruge den tørrede knuste tang i hjemmebagte boller, så får de et lille vitaminboost.
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 10 minutter min
- 50 g Gær
- 3 dl vand
- 1 tsk salt
- 2 tsk Honning
- 0,5 dl Olivenolie
- 400 g Hvedemel
- 1 håndfuld Sukkertang tørret og knust
Forberedelse
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt salt og sukker. Derefter tilsætter du olie og knust tang. Til sidst kommer du hvedemelet i lidt efter lidt. Dejen skal være blød med ikke klistret.
Lad dejen hæve i ca 30 minutter. Den skal hæve til omkring dobbelt størrelse.
Tag dejen ud på et meldækket bord og form 12 fine boller, som du sætter på en bageplade dækket med bagepapir.
Dæk bollerne med viskestykket igen og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Herefter pensler du bollerne med pisket æg eller lidt vand.
TIP: du kan erstatte 50 g af hvedemelet med en grovere meltype.